ارتقاء رتبه استان قم در بهروزرسانی اطلاعات مکانی نقشهها با استفاده از نرم افزار GIS
مدیر واحد مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان قم گفت: بهروزرسانی اطلاعات مکانی نقشهها با استفاده از نرمافزار GIS استان قم در سطح کشور دو رتبه ارتقا یافت و در جایگاه هشتم نشست.
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان قم، سید عبدالرضا امینی قمی در گفتگویی افزود: استان قم در جدیدترین ارزیابیهای خود جایگاه خود را نسبت به دوره پایش قبل آن، از دهم به هشتم کشوری ارتقا داد.
وی با اشاره به پیشرو بودن استان قم در بهروزرسانی اطلاعات مکانی نقشهها با استفاده از نرمافزار GIS در سطح کشور افزود: استفاده از اطلاعات مکانی نقشههای تأسیسات گازی استان از سال ۱۳۸۷ شروع شد و تا سال ۱۳۹۲، ۸۰ درصد از نقشههای استان در نرمافزار GIS بهروزرسانی شدند و بر اساس دستورالعمل های ابلاغ شده هرساله این اطلاعات به روزرسانی می شود.
وی خاطر نشان کرد: بهروزرسانی اطلاعات مکانی نقشههای تأسیسات گاز یک طرح ملی است و میزان و نحوه عملکرد استان ها چهار بار در سال مورد ارزیابی قرار می گیرد که در پایش و ارزیابی سه ماهه سوم سال ۹۸ رتبه استان قم ۱۰ و در خوشه نیز رتبه چهارم را داشته و اکنون شرکت گاز استان قم در خوشه بندی نیز به رتبه سوم صعود کرده است.
امینی قمی ادامه داد: همه استانهای کشور بر اساس متراژ خطوط شبکه و تعداد مشترکین در خوشهها دستهبندی میشوند تا بتوان ارزیابی عادلانه تر و دقیقتری را ارائه کرد.
وی یادآور شد: استان قم در خوشه دوم با ۱۱ استان دیگر قرار دارد و پس از استانهای یزد و کرمان از لحاظ میزان عملکرد در این طرح در جایگاه سوم قرار دارد.
وی تصریح کرد: اکنون استان قم برای کسب رتبههای بالاتر در ارزیابی بهاره سال ۹۹ اقدامات لازم را انجام میدهد و در این راستا قراردادهای لازم منعقد و اجرایی شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: این طرح باید تا پایان سال ۹۹ تکمیل و جمعبندی شود و در حال حاضر استان قم از لحاظ خوشه ۸/۶۰ درصد در اجرای این طرح ملی پیشرفت فیزیکی داشته است.
امینی قمی با اشاره به اینکه این اقدام از رسالتهای مهم شرکت ملی گاز ایران در سطح تمامی استانها بوده است، ادامه داد: با دستور رسمی مدیر محترم گازرسانی شرکت ملی گاز ایران از سال ۹۶ به تمامی استانها ابلاغ شد تا در مراحل مختلف کلیه نقشهها اسکن شده و اطلاعات مکانی به صورت الکترونیکی تهیه شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده از سال ۱۳۹۶ تاکنون افزود: در این مدت نقشههای ازبیلت بخشهایی از شبکه تغذیه و توزیع استان که مساحتی بالغ بر ۴۰۰ کیلومتر داشته و پیش از این در سامانه وجود نداشت، تهیه شد و اکنون با پیگیری و مساعدت مدیریت عامل، در حال تهیه نسخه الکترونیکی و رفع کسری ۴۰۰ کیلومتری در این بخش هستیم.
وی در ادامه سخنان خود افزود: دو نوع اطلاعات در این فرایند مورد توجه قرار دارد که شامل اطلاعات مکانی و اطلاعات توصیفی است.
امینی قمی ادامه داد: موقعیت تأسیسات مختلف مانند شیرهای گاز، خطوط تغذیه و توزیع ایستگاههای CGS و TBS و نیز علمکها در موقعیت مکانی خاص در اطلاعات مکانی مورد توجه قرار میگیرد.
وی اطلاعات توصیفی را شامل اطلاعات جامع یک طرح و تأسیسات گازی عنوان کرد و افزود: تهیه این اطلاعات از دیگر اقدامات این واحد به شمار میرود.
وی تهیه نقشههای GIS را برای دسترسی سریع کاربران، امدادگران، بخش تعمیرات، ناظرین و کارشناسان ضروری عنوان کرد و افزود: این افراد میتوانند به جای ارجاع به نقشههای کاغذی در اسرع وقت و به صورت بسیار دقیقتر به فایلهای الکترونیکی دسترسی داشته و به شبکه موجود لینک شوند و این امر موجب صرفهجویی در زمان و هزینهها میشود.
مدیر مهندسی و اجرای طرح ها بیان داشت: تا آخر سال ۹۹ طرح اطلاعات مکانی نقشهها بهطور کامل استقرار مییابد و کلیه اطلاعات توصیفی تأسیسات گازی وارد این سیستم میشود و همچنین شبکههای موجود گاز بهطور کامل بهروزرسانی میشود.
ایشان همچنین یکی از دلایل پیشرفت سریع کار نسبت به سال های گذشته را تشکیل و برگزاری جلسات کمیته GIS با ترکیب جدید با مسئولیت مدیرعامل و به صورت منظم و ادواری خبر داد و افزود: این کمیته با حضور سایر مدیران و محوریت مدیر مهندسی و اجرای طرح ها از سال ۱۳۹۷ در دستور کار با اولویت قرار گرفت.
وی در پایان افزود: رتبه عملکرد کشوری و رتبه در خوشه شرکت گاز استان قم در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ در ردههای پایین و دو رقمی بوده که در سه ماهه سوم سال ۱۳۹۸ به رتبه کشوری ۸ و رتبه ۳ در خوشه صعود یافته است و این امر حاصل تلاش دلسوزانه و خالصانه و مستمر و پایدار کلیه همکاران محترم در امور مهندسی و بهرهبرداری بوده است.
روابط عمومی شرکت گاز استان قم