بایگانی ماهانه
اهمیت جمعآوری شیرهای پیادهرو در افزایش امنیت شبکه گاز
با گسترش شبکه های خدمت رسانی، توجه مسئولین و شرکت های صاحب شریان های حیاتی به ایمن سازی شبکه ها و تأسیسات خود در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله و عوامل انسانی مانند حفاری بسیار ضروری است.
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان قم، آقای ایمانی نسب رئیس امور بهره برداری مرکز استان، ضمن تشکر از تمامی همکاران خود در ادارات مناطق شهر قم اظهار داشت که حفظ و ایمنی شریان های گاز به دلیل ماهیت خطرسازی که دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و افزود: از آنجا که شیرهای علمک پیادهرو، به دلیل سرجوشهای ضعیف و کم مقاومت یکی از عوامل اصلی نشتی و هدر رفت گاز بوده و در هنگام وقوع حوادث طبیعی مثل زلزله و سیل دارای خطرات جانی و مالی فراوانی می باشند، اخیراً جمعآوری شیرهای پیادهرو در دستور کار قرار گرفته است و به جای شیرهای پیادهرو از لوله های شبکه اصلی خیابان استفاده میشود و هنگام وقوع حادثه شبکه خیابان را می بندند و گاز کل منطقه را قطع میکنند. با این روش هم از هدر رفت گاز جلوگیری می شود و هم احتمال خطرهای جانی و مالی بسیار کم میشود.
ایشان در ادامه ضمن تشکر از همکاری شهرداری در خصوص جمع آوری این زایده های پرخطر گفت: در حال حاضر در استان قم حدود ۵۴۰۰ شیر پیادهرو وجود داشته که حدود ۴۰۰۰ شیر جمعآوری شده و جمعآوری بقیه شیرها هم در دست انجام میباشد. وی تصریح کرد که طرح جمع آوری علمک های رها شده و شیرهای گاز پیاده رو که سلامت و امنیت شهر را تهدید می کنند باید با قدرت و سرعت ادامه یابد و تمامی دستگاه های اجرایی موظفند قبل از اجرای هرگونه پروژه های عمرانی که به نوعی با شریان های حیاتی شهر مرتبط هستند، با دستگاه های ذی ربط هماهنگیهای لازم را داشته باشند.
روابط عمومی شرکت گاز استان قم
شبکه یکپارچه تعمیرات
امروزه افزایش حجم اطلاعات در واحدهای نگهداری و تعمیرات و لزوم بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات به منظور تصمیم گیری مناسب، نیاز به مکانیزه کردن را در امر نگهداری و تعمیرات بیش از پیش نمایان می سازد. امکان استفاده از انواع نمودارهای تحلیلی، نیاز به فیلتراسیون و دسته بندی اطلاعات از مهمترین عواملی هستند که نیاز به وجود اتوماسیون را در واحدهای مرتبط ملموس مینمایند.
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان قم، آقای علی پاکدامن مقدم، مدیر بهره برداری شرکت گاز استان قم در گفت و گو با خبرنگار این شرکت، گفت: در اتوماسیون های اداری به منظور بهبود روابط، نظم بخشی، اطمینان، تسهیل و تسریع در انتقال داده ها و از بین بردن بروکراسیهای اضافی اداری از نرم افزار هایی تحت عنوان CMMS استفاده می شود. در مطالعه و بررسی بر روی این نرم افزار به این نتیجه رسیدیم که شرکتی هست که CMMS را به شرکت گاز تعمیم داده و نرم افزاری مختص شرکت گاز طراحی کرده است. در گذشته اطلاعات بروی کاغذ و فایل های اکسل ثبت می شد، قائم به فرد بود و اراده ی فرد در آن ها دخیل بود و هیچ مرجع نظارتی وجود نداشت. اما امروزه با کمک این نرم افزار که بر اساس سیستم شناسنامهها طراحی شده، تمامی اطلاعات مربوط به تجهیزات از قبیل شیرها، شبکه توزیع، علمک ها، ایستگاه و … بر اساس آن تعریف می شود و اگر هر فعالیتی بخواهیم انجام دهیم، باید تعیین کنیم که میخواهیم از چه تجهیزاتی استفاده کنیم. سیستم دارای سه سطح صفر، یک و دو میباشد. سطح صفر استفاده کننده ابتدایی یا کاربر ایستگاه هست. عملیاتی که بر روی ایستگاه هست روی سرور ذخیره میشود و اگر بخواهیم بر اطلاعات دسترسی پیدا کنیم باید از سطح بالاتر اجازه بگیریم و هر بخش تنها بر شناسنامه تجهیزات خود دسترسی دارد. ارجاع کار، انجام کار و نتیجه بازدیدها در سیستم از پیش تعیین شده و انجام هر قسمت تنها با یک تیک و تاریخ زدن در تاریخچه نرم افزار ثبت میشود و تمامی اطلاعات به صورت آنلاین و جامع در برنامه قرار میگیرد و حتی به اطلاع ستاد هم می رسد.
ایشان در ادامه افزود: از سال ۹۲ جایگزین کردن این روش بجای روش سنتی در دست کار قرار گرفته و خرید تجهیزات، آموزش پرسنل، وارد کردن اطلاعات در شناسنامه تجهیزات در نرم افزار ثبت شده است تا آمارگیری و گزارشگیری از آن آسان باشد و تمام برنامهریزیهای لازم انجام شده است. این سیستم در حال حاضر در دستجرد و کهک در حال انجام است و بزودی در سایر قسمتها هم مورد استفاده قرار میگیرد.
روابط عمومی شرکت گاز استان قم
بازدید مدیرعامل و برخی از مدیران شرکت گاز استان قم از اداره گاز منطقه سه
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان قم، آقای نصیری، مدیرعامل شرکت گاز استان روز چهارشنبه ۲۴ مردادماه از اداره گاز منطقه سه بازدید کرد.
آقای نصیری در ابتدای این دیدار، ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با همکاران شاغل در اداره منطقه سه، بر ضرورت اجرای درست قوانین و مقررات، تکریم ارباب رجوع، دقت در انجام امور و نظارت صحیح بر فعالیت ها تأکید نمود و خاطرنشان کرد که وظیفهی تمامی پرسنل شاغل در ادارات گاز استان خدمت رسانی صادقانه به مردم شریف استان بوده و باید در این راه تمام تلاش و کوشش خود را با تکیه بر قوانین و مقررات انجام دهند.
ایشان در ادامه دیدار به بررسی مسائل و مشکلات پرسنل اداره پرداختند و خاطرنشان کردند، اهمیت دادن به نیروی انسانی و حل مسائل و مشکلات رفاهی کارکنان و ارائه ی راه حل برای بهبود وضعیت آن ها از مهمترین وظایف مدیران بوده و این مسائل باید در کوتاهترین زمان بررسی گردد.
آقای نصیری در پایان این بازدید از تمام زحمات کارکنان و پرسنل شاغل در این اداره تقدیر و تشکر کرد و برای آنان آرزوی توفیق روز افزون در امر خدمتگزاری به مردم نمود.
روابط عمومی شرکت گاز استان قم
آگهی مناقصه: پروژه خدمات پشتیبانی (خدمات عمومی، باغبانی و …)
شماره مناقصه: ۱۱-۹۷
«آگهی فراخوان مناقصه عمومی»
شرکت گاز استان قم در نظر دارد:
پروژه خدمات پشتیبانی (خدمات عمومی، باغبانی و …) (C) را از طریق مناقصه عمومی (یک مرحله ای) و پس از ارزیابی ساده به مناقصه گران واجد شرایط واگذار نماید:
الف) شرح مختصر کار:
- خدمات عمومی
- خدمات باغبانی
- خدمات تعمیراتی، تخصصی
- خدمات دفتری، ماشین نویسی و حسابداری
ب) محل اجرا: استان قم میباشد.
ج) شرایط پیمانکاران متقاضی:
- توانایی انجام کار در مدت ۳۶۵ روز تقویمی
- تأیید صلاحیت متقاضی از سوی سازمان کار و امور اجتماعی
- توانایی ارایه ضمانتنامه بانکی یا وجه نقد (واریزی به حساب شماره ۲۱۷۴۶۳۳۴۰۳۰۰۵ سیبا) به مبلغ ۱/۶۸۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال به عنوان سپرده شرکت در مناقصه همراه اسناد تحویلی
- توانایی ارایه انواع ضمانتنامههای بانکی جهت اجرای تعهدات قراردادی
د) مهلت اعلام آمادگی و دریافت اسناد مناقصه و ارزیابی ساده تا تاریخ ۲۹/۰۵/۱۳۹۷ میباشد.
هـ) مهلت عودت اسناد ارزیابی ساده و پاکت های مناقصه تا پایان وقت اداری مورخ ۱۱/۰۶/۱۳۹۷ میباشد.
و) زمان گشایش پاکت ها ساعت ۱۰:۰۰ روز دوشنبه مورخ ۱۹/۰۶/۱۳۹۷ میباشد.
مناقصهگران میتوانند جهت خرید اسناد مناقصه (به مبلغ ۴۰۰/۰۰۰ ریال (با لحاظ مالیات بر ارزش افزوده) به آدرس قم, بین میدان امام خمینی و میدان شهید زینالدین کوچه شماره ۱۸ شرکت گاز استان قم، امور پیمانها مراجعه نمایند. در ضمن این آگهی از طریق نشانی سایت شرکت گاز استان قم به آدرس: www.nigc-qom.ir یا سایت پایگاه ملی اطلاع رسانی مناقصات به آدرس www.spac.ir قابل دریافت است.
نکات قابل توجه:
- ارایه مدارک فوقالذکر هیچگونه حقی را جهت متقاضیان ایجاد نخواهد کرد.
- شرکت گاز استان قم در قبول یا رد کلیه پیشنهادها مختار بوده و اعتراضی پذیرفته نخواهد شد.
- به پیشنهادهای مشروط و مبهم و پیشنهادهایی که بعد از مدت مقرر در آگهی برسد مطلقاً ترتیب اثر داده نخواهد شد.
- در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر متقاضیان میتوانند با شماره تلفکس امور پیمانهای شرکت گاز استان قم ۳۶۶۲۰۰۰۴-۰۲۵ تماس حاصل فرمایند.
- این پیمان پیش پرداخت ندارد.
روابط عمومی شرکت گاز استان قم
تقدیر استاندار قم از مدیرعامل شرکت گاز استان
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان قم، استاندار قم و رئیس ستاد بازآفرینی شهری استان، با ارسال تقدیرنامهای از همکاریها و تلاشهای بی دریغ آقای علیرضا نصیری تشکر و قدردانی کردند و برای ایشان آرزوی توفیق روزافزون در ارائه ی خدمترسانی به زائران و مجاوران شهر قم و انجام شایستهی رسالتهایشان نمودند.
شایان ذکر است آقای نصیری ضمن تقدیم این لوح تقدیر به همکاران محترم و پرتلاش شرکت، از زحمات آنان تشکر و قدردانی کرد.
متن تقدیرنامه بدین شرح است:
جناب آقای مهندس نصیری
مدیرعامل محترم شرکت گاز استان قم
سلام علیکم
توسعه و پیشرفت ایران اسلامی مرهون تلاش مدیران دلسوز و انسان های متعهدی است که در مسیر آبادانی و ارائه خدمات بهینه به مردم، عزمی راسخ دارند و از هیچ کوششی مضایقه نمی نمایند.
بی شک تعامل سازنده ی مجموعه دستگاه های عضو ستاد بازآفرینی شهری پایدار در استان که منجر به اجرای پروژه های متعدد در محلات هدف و ساماندهی محورهای تاریخی ـ فرهنگی شهر قم و نیز کسب رتبه ی «الف» در تحقق برنامه های بازآفرینی شهری محدوده ها و محله های هدف احیاء و بهسازی شهری در بین استان های کشور گردید؛ مرهون همکاری بی شائبه و تلاش بی دریغ شما می باشد.
بدینوسیله از اهتمام و هماهنگی صورت گرفته و نقشی که در مسیر تعالی حیات شهری در محلات ناکارآمد شهر داشته اید؛ به مصداق حدیث شریف «من لم یشکر الخالق لم یشکر المخلوق» کمال سپاسگزاری بعمل می آید.
دوام توفیق جنابعالی را در ارائه ی خدمات و ارتقاء زیرساخت های شهری به زائران و مجاوران کریمه ی اهل بیت (س) از ایزد منان خواستارم.
سید مهدی صادقی
استاندار و رئیس ستاد بازآفرینی شهری استان قم
تعمیر و سرویس هیترهای ایستگاههای گاز و اهمیت و نقش آن در پایداری گاز در زمستان
صنایع بالادستی نفت و گاز، صنایعی پر انرژی هستند. این صنایع ملزم به استفاده از انرژی زیادی جهت فرآوری گاز و مایعات خام، قطران نفت هستند. یکی از نواحی خاصی که مورد توجه صنایع بالادستی است مصرف انرژی در گرمکن های مورد نیاز در مسیر خط لوله گاز است و سوختی که جهت تأمین آتش مورد نیاز این گرمگن ها است گاز پالایش شده با کیفیت بالا می باشد. امروزه با توجه به قیمت رو به افزایش سوخت و قوانین مربوط به حفاظت از محیط زیست، نیازاساسی به عملیات تحلیلی، طراحی و تعمیری مربوط به افزایش بازدهی گرمکن های ایستگاه های گازی است. اخیراً در شرکت ملی گاز ایران اقدامات بسیاری در جهت کاهش مصرف هیترهای گازی در جهت مصرف بهینه گاز طبیعی و حفاظت از محیط زیست صورت گرفته و با استفاده از این روش ها میزان بسیار زیادی از هدررفت گاز طبیعی جلوگیری شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان قم، آقای عظیم قربانی، مهندس ارشد نگهداری و تعمیرات ابزار دقیق شرکت گاز استان در گفت و گویی که با خبرنگار ما داشت، در خصوص لزوم استفاده از هیترهای گازی در ایستگاه های گازرسانی، نحوه استفاده از آن ها و راهکارهای استفاده بهینه از آن ها به بیان مسائلی پرداخت.
ایشان در ابتدا گفت: در ترمودینامیک اثری به نام ژول تامسون وجود دارد. این اثر بیان می کند که وقتی فشار گاز افت پیدا می کند دمایش نیز کاهش می یابد. مخصوصاً زمانی که دمای محیط هم خیلی پایین باشد در لوله های گاز, علاوه بر گاز، هیدرات های کربن و بخار آب هم پدیدار می شود. هنگامی که دما به نقطه ی شبنم برسد در ایستگاه های ورودی شهر فشار از ۱۰۰۰ به ۲۵۰ PSI می رسد و هیدرات های کربن و بخار آب به صورت مومی شکل و یخ زده و کریستالی تبدیل می شوند. در این هنگام عبور گاز دچار مشکل می شود و در اصطلاح ایستگاه گازرسانی از سرویس خارج می شود و حتی ممکن است که گاز شهر قطع شود. راه حل این مشکل استفاده از گرمکن های گازی می باشد. هیترها یا گرمکن های گازی گاز گاز ورودی به ایستگاه ها را می گیرند و برای رسیدن به دمای مشخصی گرم می کنند و سپس به تأسیسات تقلیل فشار می فرستند تا افت دمای حاصل از افت فشار را جبران کنند.
در کل کشور به تعداد ایستگاه های CGS یا بیش تر از آن گرمکن داریم. هیترها اسلوب مشخصی دارند و مخزن مشخصی دارند که داخل آن از سیال واسطه که در آن آب مقطر است پر می شود و این سیال رابط میان گرمای آتش و گاز هست. یعنی کویل آتش سیال را گرم می کند و سیال که گرم شد تیوپ های گاز را گرم می کند.
این گرمکن ها که در حال حاضر در شرکت ملی گاز ایران مورد استفاده قرار می گیرند گرمکن های حمام آبی (بستر آبی) یا غیر مستقیم هستند. از لحاظ تحقیقاتی گرمکن های دیگری مانند هیترهای کاتالیستی، هیترهای استفاده از انرژی های نو، روش های اکونومایزر، استفاده از توربین های انبساطی برای کاهش فشار وجود دارند که در حال حاضر فقط تحقیقاتی بوده و در عمل مورد استفاده قرار نمی گیرند.
کار هیترها بستگی به دمای محیط دارد و وقتی دمای محیط پایین باشد کار هیترها شروع می شود. در قم شروع کار گرمکن ها از برج هشت شروع می شود و فروردین ماه از سرویس خارج می شود. ولی در سال جاری به دلیل بارش های بهاری و اعتدال هوا در اواخر خرداد ماه هیترها از سرویس خارج شدند. گرمکن ها برای گرمایش از حجم وسیعی از گاز مصرف می کنند و هرچه دمای هوا پایین تر باشد مصرف گاز آن ها بالاتر است.
بر همین اساس کارهایی اساسی از قبیل استفاده از شرکت های دانش بنیان برای انجام تحقیقات در اکثر استان ها به منظور کاهش مصرف انرژی انجام شده است. در سال ۹۳ دستورالعملی صادر شد که به موجب آن تمامی استان ها مجاب شدند برای کاش مصرف سوخت هیترها اقداماتی انجام دهند.
آقای قربانی در ادامه گفت و گو خاطر نشان کرد: در سطح استان قم ما ۲۲ هیتر داریم و در یک عملیات ضربتی برای کلیه ی گرمکن ها عملیات بهینه سازی مصرف سوخت هیترها را انجام دادیم. از جمله مهم ترین عملیات بهینه سازی مصرف انرژی، هوشمندسازی مصرف سوخت هیترها می باشد. قبل از هوشمندسازی سیستم هیترها به صورت سیستم کنترل مکانیکال بود. الان تجهیزات هوشمندسازی روی مخزن هیتر قرار میگیرد و مثل ترموستات عمل می کند و بر اساس دما مشعل را خاموش یا روشن می کند.
بر اساس جداول ملی شرکت گاز ایران دمای لازم برای هر منطقه اعم از سرد، گرم و معتدل متفاوت می باشد. ما بر اساس فاصله ایستگاه از اولین PPS دما را روی ۸ درجه تنظیم کردیم و بازه دمایی ۲ درجه در نظر گرفتیم و از دمای ۶ درجه مشعل روشن می شود و روی ۱۰ درجه خاموش می شود. قبلاً دما روی ۱۵ درجه تنظیم بود. با پایین آمدن بازه زمانی روشن بودن مشعل ها صرفه جویی در مصرف انرژی صورت گرفت. با این تکنیک بازه زمانی روشن بودن مشعل ها پایین آمد و باعث شد مشعلی که قبلاً در طول ۸-۷ روشن بود، ۲ساعت یا کمتر روشن باشد. حتی در ایستگاه نیزار مشعل هیچ وقت روشن نشد. چون دمای ورودی گاز بالا بود و سیستم هوشمند تشخیص دادکه هنگام افت فشار دما آن قدر پایین نمی آید که لازم باشد مشعل روشن شود. بنابراین در این ایستگاه ما صرفه جویی ۱۰۰% انرژی داشتیم.
عملیات بعدی تنظیم احتراق بود. در سال های اخیر بحث احتراق مشعل های خانگی و صنعتی خیلی مورد توجه قرار گرفته است، چون کیفیت احتراق تأثیر فوق العاده ای در صرفه جویی انرژی داشته و کاهش آلودگی های زیست محیطی را به همراه دارد. ما برای بالا آمدن کیفیت احتراق از دستگاه آنالیزور گازهای حاصل از احتراق استفاده کردیم و بر اساس استانداردهای سازمان استاندارد مقدار مجاز گازهای حاصل از احتراق را اندازه گیری کردیم و بر اساس آن مقدار مجاز CO، مقدار اکسیژن و مقدارهوای اضافه و دمای دودکش را بدست آوردیم و به موارد واضحی از ناقص سوزی مشعل ها و آلودگی بیش از حد مجاز دست یافتیم و دیدیم که گازها بدون سوختن از دودکش خارج می شوند. پس از همه این نتایج در حین و در پایان عملیات, آنالیزور گرفتیم و مقدار تعیین شده را مشخص کردیم و به صورت دوره ای و در هر ۶ ماه یکبار برای همه گرمکن ها قسمت هایی را که عایق کاری نشدهبود عایق کاری کردیم و از هدررفت آب مقطر هم جلوگیری کردیم.
در زمستان ها که دما پایین است و هیترها مشغول کار هستند، اوج زمان بازدید تخصصی و ادواری از هیترها است. هیترها هر ۵-۴ سال یکبار باید تعمیرات اساسی از قبیل (باز شدن، تست شدن، زنگ زدایی و…) شوند. در تمامی مراحل از پیمانکاران تعمیرات شرکت ملی گاز ایران استفاده می شود.
وی افزود: هزینه هیترها هزینه ی روتین تعمیرات است و در تعمیرات اساسی قطعه خاصی معمولاً عوض نمی شود و معمولاً قطعات تعمیر می شوند غیر از سیستم سوخت رسانی که تعویض می شود. به عنوان مثال اگر قطعه ای از مخزن سوراخ شود با جوشکاری تعمیر می شود. ظرفیت هیترها و طراحی آن ها باهم متفاوت است و با ظرفیت ایستگاه رابطه مستقیم دارد. بعضی هیترها ۲۰۰۰۰۰ مترمکعب بعضی ۸۰۰۰۰ متر مکعب و برخی دیگر با ظرفیت های دیگر می باشند. در خود قم حدود ۲۲ ایستگاه و هیتر داریم و در کل کشور ۱۴۰۰۰ ایستگاه گازی و هیتر داریم.
ایشان در انتهای گفت و گو اظهار امیدواری کرد که با تلاش و همدلی تمامی همکاران پرتلاش در شرکت ملی گاز ایران و با استفاده از بهترین راهبردها در استفاده از هیترهای ایستگاه های گازی، مصرف سوخت هیترها به حداقل میزان ممکن خواهد رسید.
روابط عمومی شرکت گاز استان قم